day 3 my best friend

Ni är de som sitter som djupast i mitt hjärta.

Radenka
jag har känt ända sen jag var nio år gammal. Jag kommer ihåg första dagen jag träffade henne. Jag, bror och pappa skulle hälsa på dom. Radenka hade precis kommit ut ur duschen när jag, bror och pappa kom hem till dom. Jag visste inte om dom kunde prata svenska så jag frågade min bror om dom kunde det. Haha lite pinsamt, eftersom Radenka förstod var jag sa. Vi sov över så himla mycket och jag älskade att vara med henne. Vi var ofta ute och spelade fotboll med andra invandrare från Ekenäs. Jag kommer ihåg en gång när vi skulle busa så bankade jag sjukt hårt på ett fönster så persienerna gick sönder. Vi blev så rädda och sprang in direkt till Radenka men killarna kom och skällde ut oss. Fyfan, aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Kommer ihåg blåmes och alla dom, haha fyfan!
Ännu idag så umgås jag med Radenka. Jag älskar henne så himla mycket och jag vet att jag inte säger det så ofta till dig. Du är världens underbaraste att umgås med. Du säger precis så som du tycker och du gör precis så som du gör. Du ställer verkligen upp för alla människor i hela världen, även dom som du knappt känner. Vi som har dig som vän är verkligen lycklig lottade. För det finns bara en Radenka i hela världen som är som du. Du är speciell.

Ivanka
har jag känt sen jag gick i förskolan. Vi började umgås riktigt mycket när vi båda gick på högstadiet och sen dess har vi bara umgåtts mer och mer och mer. Jag älskar att vara med dig, Ivanka! Du är alltid så himla glad och positiv när vi är! Inte så konstigt, du skrattar direkt när du ser mig, hahaha aldrig fattat varför. :( Vi båda älskar donken så himla mycket, men nu var det faktiskt rätt längesen vi var där? Miss donkan with you ... Jag älskar när både du och jag är ensamma med det dära killgänget! För du och jag är så lika. Vi tillsammans kan umgås med vilka vi vill. Du är en tjej med ett huvud full av olika tankar. Du dagdrömmer verkligen varje dag! Dessutom är du så himla fin och vacker, Ivanka. Jag har alltid tyckt det!

Andreas började jag lära känna samma dag han började i min klass (efter två dagar skolan började). Han är inte bara min pojkvän utan min bästa vän också. Han ser direkt på mig om jag är ledsen eller mår dåligt. Jag kan säga att det inte är något men han kan se i mina ögon att det är något som inte är rätt. Jag älskar att prata med honom om allt och inget för han sitter verkligen och lyssnar på mig, även om det är något ointressant. Även när jag säger att jag inte vill berätta så får han mig och säga det i alla fall, för han bryr sig så himla mycket om mig. (Precis som andra av mina bästa vänner) Jag tror inte att jag har en enda hemlighet som han inte vet. Han vet verkligen allt om mig. Jag har aldrig öppnat mig såhär mycket för någon som jag gjort för Andreas. Det kan bero på att jag litar på honom mer än 100 %.

Amanda har jag gått med i samma klass från förskolan till sexan. I sjuan till nian gick hon i 7-9A och jag gick 7-9D. När vi gick på grundskolan så umgicks vi inte alls. Amanda och jag började bli riktigt bra vänner i sjuan. Jag vet inte varför, men det blev bara så och det är jag sjukt glad över. Något mer som jag är sjukt glad över är att vi ska gå i samma klass tre år till! Jag och Amanda är så himla tighta så ingen kan bryta våran vänskap. Hur mycket någon än försöker så kommer dom alltid att misslyckas. Jag kan prata om allt med henne. Hon säger precis så som hon tycker och det ska en bästa vän göra. Hon ger så himla sjukt bra råd som alla borde följa. Även om hon själv mår dåligt så visar hon inte det för någon. Hon är alltid så himla glad och trevlig mot alla, även dom som hon inte gillar. Vet inte en enda människa som ogillar henne. Fast .. Det är ju omöjligt att ogilla en person som har ett hjärta av guld och är älskad av väldigt många.

Edina har jag gått i samma klass från fyran till nian. Tyvärr så går vi två olika linjer. Hon går SM(?) och jag BF. Men bara för det så har vi inte glidit isär. Vi umgås fortfarande på fritiden men tyvärr inte lika mycket. Denna tjejen kan inte vara elak och ond. Hon är så godhjärtad så det inte är sant. Trampar hon på t.ex en myra så känner hon sig så himla dum, haha. :) Hon är 0% egoistisk och tänker mer på sina vänner än på sig själv, lite väl för mycket ibland. Jag älskar Edina så himla mycket! Önskar verkligen att det fanns flera människor utav henne, för hur bra vore inte världen då? En värld utan hat.



COZY

Jag har haft världens mysigaste helg. Den kunde verkligen inte bli bättre. Inte sovit hemma på tre dagar. Hoppas på att det kommer flera sådana dagar för detta var verkligen något som inte händer ofta för mig. Att få frukost i sängen två dagar i rad var inte helt fel förresten! Ska fixa frukost i sängen till dig med så du vet. Jag älskar dig!

Imorgon så fortsätter min praktik på förskolan medans alla gymansie-elever i Vetlanda har studiedag ... Känns ju inte sådär jätte rättvist. På tisdag har jag utedag med min klass. Måste hitta mina extremt fina termobyxor. Inte så speciellt kul att vara ute från 09:30-13:00. Har bara 10 dagar kvar av min praktik. Saknar skolan rätt mycket!

DAY 2 WHAT IS LOVE

Kärlek är inte bara att ha en pojkvän/flickvän. Utan kärlek är så mycket mer än det. Du ser kärlek varje dag, du får kärlek varje dag, du hör kärlek varje dag och du ger kärlek varje dag. Kärlek är något som man inte kan förklara med ord. Kärlek är något du upplever. Kärlek är inte alltid positivt. Du kan vara olyckligt kär också.

Att bli kär i en person, de går inte att beskriva med ord, till någon. Man måste uppleva den sortens kärlek själv. Typiska grejen när man är kär i någon så är det att man får fjärilar i magen när man ska träffa den personen. Man kan inte sluta tänka på personen. Man saknar honom/henne hela tiden osv. Jag har turen som upplever denna sortens kärleken och att jag sprider den till min underbara pojkvän och jag hoppas på att jag kommer ha denna känslan för honom hela mitt liv, för det är Andreas som gör så jag mår så himla bra och är lycklig som tusan. Ingen annan person kan få mig och må så som Andreas gör, för det är ju i honom jag är kär i.

Kärlek till vänner är så himla stor och stark! Man tar faktiskt en risk när man väljer vilka man ska umgås med för man vet aldrig när personen kommer såra en och svika en. Det är sällan det händer när man har en/flera bästa vänner, för man har sån stark vänskap så man skulle kunna göra allt för personen/personerna. Jag är sådan person som ställer alltid upp för mina vänner och vill deras bästa. Självklart har jag svikit mina vänner, men det sällan och det är absolut något som jag inte gör med flit. Vänner är något man har hela livet och man ska ha hela livet. Liksom .. Vad skulle vi göra om vi inte hade haft några vänner? Vi hade varit ensamma och aldrig upplevt denna sorts kärlek.

Kärlek till familj och släkt går inte att förstöra. De finns för varandra dygnet runt, de ställer alltid upp för varandra. Vi är mer rädda om varandra än något annat. Man kan bråka i familjen väldigt mycket, men man älskar varandra ändå, även syskon! Jag och min bror brukar tjaffsa väldigt mycket men vi kommer över det på en sekund, men när det gäller vänner så kan man tjaffsa i flera dagar, så där ser ni vilken skillnad det är mellan de två sorters kärlek. Bandet är starkare när det gäller familjen!

Kärlek är något alla borde få uppleva. Kärlek är så himla vackert, precis som min pojkvän, mina vänner och min familj.


DAY 1 Introduce yourself

Jag heter Suzana Nikolic och fyller år den 9 juli, 17 år. Jag bor i en by som heter Vetlanda med cirka 12 000 invånare.  Jag går första året på Njudungsgymnasiet Barn och Fritid. Jag kommer från Bosnien och har hela min släkt där nere. Jag är en glad person som har oftast ett leende på läpparna men jag har också en dålig sida. Vissa dagar kan jag bli rätt lätt sur och irriterad och då ska man helst låta mig vara. Jag är precis som min vän Edina, jag måste dela med mig annars känner jag mig så himla skyldig. Jag ogillar när folk bjuder mig på saker för jag gillar inte när dom slösar pengar på mig. Jag har ingen speciell hobby. Har väl som de flesta andra, att vara med vänner, pojkvännen och sitta vid datorn? Jag älskar att titta på film, speciellt skräckfilmer med mina vänner och komedi när jag är själv.



DAY ...

Dag 1– Presentera mig själv
Dag 2 – Vad är kärlek.
Dag 3 – Min bästa vän.
Dag 4 – Min första kärlek.
Dag 5 – Mina föräldrar och syskon.
Dag 6– Låtar jag kan lyssna på om & om igen
Dag 7 – Det här är jag beroende utav.
Dag 8 – Mitt favoritminne.
Dag 9 - Min absoluta favoritlåt
Dag 10– Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.
Dag 11 – Ett annat ögonblick.
Dag 12 – Det här upprör mig.
Dag 13– Det här får mig att må bättre.
Dag 14 – Det här får mig att gråta.
Dag 15– En bild från mitt rum/lägenhet
Dag 16 – Mina rädslor.
Dag 17– Det här saknar jag.
Dag 18 - Min dag.
Dag 19 - Min tro.
Dag 20 - Det här hade jag på mig idag.
Dag 21 - Den här veckan.
Dag 22 - Mina drömmar.
Dag 23 - Min första kyss.
Dag 24 - Detta ångrar jag.
Dag 25 - Den här månaden.
Dag 26 - Favorit plagg.
Dag 27 - Min favoritplats.
Dag 28 -En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig.

MAYBE?

Skulle kanske också kunna ta och göra som andra bloggare gör? Ni vet det dära "Dag 1, presentera dig själv" osv.
Eller vad tycker ni?

GET CRAZY GET WILD

Igår var det party! Stack till Martin runt 19:30 och träffade på massa härliga folk. Hotellet öppnade 22:00 men jag och Andreas gick in före alla andra + gratis (!) för Andreas jobbbar där. Härligt! Det var sjukt vad mycket folk det var där inne! Stackars dom som var mitt i dansgolvet .. Dö av svett.
Men kvällen var riktigt underbar, kunde inte blivit bättre! Nästa dag var betydligt mycket bättre än hotellet!

My love

Ville bara säga att jag är väldigt kär i min fina Andreas. Jag älskar dig.

DIE

Denna dagen gick faktiskt rätt fort! Men barnen var bara ännu jobbigare idag. "Kan du rita en teckning till mig?" "Kan du rita blommor?" "Kan du rita hjärtan?" "Är du kille eller tjej?" SER JAG UT SOM EN KILLE ELLER?! "Vi vill hålla din hand!" "Kan inte jag få en kram" "Ska vi leka?" Blablablabla. Dom gör mig verkligen jävligt trötta och irriterande. Börjar faktiskt bli strängare mot dom för dom hugger sönder min tålamod.

Men snart är det fredag, fredag betyder fest, fest betyder alkohol! Är satans taggad! Riktigt längesen jag festade nu!

Fest sen i somras.


ZzzZZzZZzz

Tog bort inlägget "KIDS" Eftersom jag hade skrivit deras namn och vad som har hänt under dagen, för min handledare berättade för mig idag att jag har tysnadsplikt. Jag hade ingen aning om det. Man måste tydligen skriva under ett papper, men ingen utav mina mentorer har nämnt att jag har tysnadsplikt på förskolan.
Men kan i alla fall berätta att vi åkte skridskor idag. Var inte så himla kul för jag fick knyta mer än hälften av allas barns skridskor, sen knyta upp dom. Knäppa deras hjälmar och knäppa upp dom. Ta av deras skor och sätta på deras skor. Snacka om att det var kallt ... Det är bara dag två och jag är redan trött på att praktisera med små ungar. Hur fan ska jag klara mig i tre veckor?! Dom kör verkligen slut på mig. Är dödstrött!

Saknar skolan som fan. Dagarna går så himla snabbt då! Men på förskolan går tiden riktigt segt .... Skola! ♥♥♥♥♥♥♥

EXCITING

Har hårfärg på huvudet just nu. Ska bli mörkblond hehehe. Nej men jag kommer inte bli mörkblond, kommer nog bara bli snäppet ljusare på huvudet. Eller kanske inte? För det var två olika färger i tuberna. En vit och en röd? (Köpte två likadana hårfärger) Och just nu ser mitt hår väldigt mörkbrunt ut ... Alltid lika spännande och färga håret!



OH LORD

Har varit en allt för mysig dag med den bästa! Vi låg i soffan och tittade lite på film, snackade om allt och inget och myste helt enkelt.
Snart så är det I robot på TV4, så blir nog att titta på det tills man går och lägger sig. Är inte alls taggad inför imorgon.

LOVE

"God morgon"! Vaknade alldeles nyss av att mamma väckte mig. Måste nämligen städa mitt rum och fixa mig innan min fina pojkvän kommer hit. Går ju inte att lägga sin fot i mitt rum .. Så stökigt är det!
Vi ska antagligen titta på film och ha lite myspys! Saknat honom rätt mycket även om jag träffade honom en kort stund igår.

Bilden är tagen samma vecka som vi blev tillsammans.
Dvs. fyra månader sen.


Är rätt nervös inför imorgon. Jag ska ut på praktik på Mogärde Förskola i tre veckor. Jag börjar 08:00 och slutar 16:00 varje dag. Kommer vara helt slut eftersom jag ska vara med småbarn som kommer dra i mig och vilja leka med mig. Önska mig lycka till, för detta kommer säkert gå åt helvete. :(

FUCK

Matchen var så himla jämn! Stod alltid lika mellan dom, men tyvärr så vann sverige med tre mål har jag för mig? Killarna mobbade oss rätt hårt för ingen utav dom var serber, men äsch ... Världen går inte under för det.
Efter matchen gick vi vidare till Anes bror och hade "filmkväll" som var långt ifrån det kan jag säga. Kan ju säga att jag har säkert massor med blåmärken lite överallt! Men jag hade ändå rätt kul måste jag erkänna! Finns ju inga goare människor att vara med på en lördagskväll. :)

Imorgon spelar Serbien - Polen! Serbien vinner rätt lätt, eller hur Norbert? ;)

GOOD LUCK

Just nu sitter jag hos Ivanka. Vi har precis varit på stan och handlat cola och lite snacks. Matchen börjar om precis en timme! Snart kommer killarna hit också. Är så himla taggad på att se matchen! Ska bli så himla spännande.
Uppdaterar efter matchen är slut så får ni veta vilka som vann.

HELL YEAH

Vaknade alldeles nyss. Ja, jag vaknar oftast såhär sent på helgerna, det är därför jag försover mig varje gång det är skola. Önska mig lycka till på måndag! För då ska jag börja 08:00 eftersom jag ska praoa 3 veckor på en förskola. Rätt pinsamt kommer det att bli om jag försover mig.
I alla fall, snart så ska jag få skjuts ner till Ivanka. Ska komma lite tidigare än alla andra så vi kan hinna att köpa lite smått och gott!

Får väl ha på mig detta ikväll, eftersom Serbien och Sverige möter varandra ikväll i handboll. ;)
En sajkaca (mössan), en serbisk flagga, en serbisk halsduk och en serbisk tröja.
Som ni kanske förstår så är jag serb? (Bilden är tagen sommar 2010)


WE WILL WIN

Nu ska jag gå och sova! Idag väntas en härlig dag med min Ivanka och andra härliga människor. Vi ska sitta bänkade framför TV:n när Serbien och Svergie möter varandra i handboll. GO SRBIJA! ♥

NOT AGAIN

Självklart försov jag mig idag och vaknade 08:40 och min lektion börjar 09:00 men när jag väl kom till skolan så ser jag att hela min klass sitter i gallerian? Vi hade tydligen en inställd lektion ... Men jag klagar inte. Hade bara en riktigt lektion och det var matte.
Jag kom precis hem och fryser så himla mycket! Har frysit hela dagen även när jag har på mig min jacka, halsduk och vantar. Får verkligen (försöka) vila i helgen så jag blir frisk någon gång!



Idag är det fredagsmys och den kommer spenderas med den bästa! ♥

DAMN

Denna dagen började verkligen extremt dåligt. Jag var påväg till skolan och utanför skolan så kände jag att jag började må dåligt så jag gick ut och satte mig. När jag satte mig så kände jag hur mina armar började bli iskalla och jag började kallsvettas och det började svartna för ögonen. Jag trodde helt ärligt att jag skulle svimma! Jag fick panik så jag stoppade ner två fingrar i halsen så jag skulle spy men inte hjälpte det.
När jag gick in i skolan så fick jag höra att jag var väldigt blek. Inte så konstigt eftersom jag frös hela dagen. När jag kom hem så tog jag temperaturen och hade 38,3 + huvudvärk så jag sov i en timme när jag kom hem.
Inte nog med det så gjorde jag mitt omprov i matte och tyvärr så klarade jag inte det. Blev så himla besviken och arg på mig själv så jag började gråta. Usch för matte.


FINALLY

Äntligen så har jag ändrat lite i bloggen. Jag ändrade text-still till Tahoma och jag ändrade alla ord till Engelska. Kanske missade ett par saker, isåfall skulle det vara riktigt snällt av er och säga vart jag missade. Nu ska jag bara fixa headern men det kommer ta en bra tid kan jag säga er.

Ready, set, go!

Hej!
Jag heter Suzana Nikolic och hade tänkt och starta en blogg (ännu en gång). Jag är född 1994 och fyller 17 år i juli.
Jag lever med min mamma, pappa och bror i en liten lägenhet i en by som heter Vetlanda. På min fritid som umgås jag med min pojkvän och med mina vänner.
Jag går på Njudungs gymnasiet, Barn och Fritid. Jag är riktigt nöjd med linjen och har en härlig klass. När jag går ut ur gymnasiet så ska jag plugga vidare till kurator.
Jag uppfattas oftast som en glad, härlig och positiv tjej som alltid har ett leende på läpparna.

Ni kanske skulle vilja se en bild på hur jag ser ut. Det får bli en bild från höstas. Varnar er redan nu att jag är väldigt dålig med att ta kort på mig själv och allt annat. Så det kan hända att det blir inlägg med bara text.



Att följa mig genom bloglovin vore inte så fel kanske? Det gör ni HÄR!
Bloggen kommer göras om när jag tar tummen ur röven och lär mig hur saker och ting fungerar med alla koder.
Hoppas ni tycker om bloggen och kommenterar mycket!

RSS 2.0