LEGENDS OF THE FALL

Har precis tittat klart på Legends of the fall. En film från 1994 som är så otroligt bra och fin! Tårarna kom efter en halvtimme och bara fortsatte rinna tills filmen var slut. Jag gillar faktiskt sådana filmer, lite cowboy men ändå romantisk film. Ni borde verkligen se denna filmen. Åh så fin den är!

Ja, mycket text är det och läsa, men väldigt värt det.



"Trötta pga all svek Förenta staternas regering har förekommit av indianer, pensionerar Överste William Ludlow (Anthony Hopkins) till en avlägsen del av Montana med One Stab, en indian vän, där de bygger en ranch. Åtföljer dem är lejd Decker, Deckers Cree hustru Pet och deras dotter Isabel II. Överstens fru, Isabella, inte anpassar sig inte till de hårda vintrarna och flyttar till östkusten. Överste Ludlow har tre söner: Alfred, den äldste, är ansvarsfull och försiktig, Tristan är vild och väl insatt i amerikansk indiska traditioner, Samuel, den yngsta, är utbildad men naiv och ständigt bevakas av sina bröder.

Vid tolvårs ålder rör Tristian en sovande grizzly björn. Björnen vaknar och slår till Tristian, skadar honom, men han högg björnens tass och skar av en av klorna.

Samtidigt som pojkarna växa upp, Samuel återvänder hem från Harvard med sin fästmö, Susannah Fincannon. Hon ser Tristan som spännande, men älskar Samuel. Innan de ska gifta sig, berättar Samuel för hans familj att han lämnar dem för Calgary, att ansluta sig till kanadensiska expeditionskåren, och stödet Storbritannien i kampen mot Tyskland. Men till deras fars missnöje, Alfred och Tristan avgår också.

Under första världskriget, bröderna befinner sig i den 10: e bataljonen, . Alfred var som officer, leder en avgift i ingenmansland. Tristan överger sin enhet för att vara på Samuels sida. Attacken slås tillbaka med stora förluster, och Alfred är skadad. Vid besök hos Alfred på sjukhuset, får Tristan reda på att Samuel har frivilligt valt att gå på en farlig spaningsuppdrag. Han rusar ut för att skydda sin bror men anländer för sent för att rädda honom från att dödas. Ödelagda, Tristan håller Samuel tills han dör, sedan skär ut Samuel hjärta, som han skickar hem för atbegravd på sin fars ranch. Fylld av hat, springer Tristan ensam bakom tyska linjer, dödade två artillerister. Till fasa för hans medsoldater, återvänder han till lägret med skalper av tyska soldater hängande runt halsen. Han är utskriven från arméns tjänst, men går inte hem. Alfred återvänder till Montana och föreslår äktenskap med Susannah, men hon avböjer.

Tristan återvänder hem, där Susannah finner honom gråta över Samuel grav. Susannah försöker trösta honom. Under en tid blir de två förälskade i varandra. En svartsjuk Alfred konfronterar Tristan och senare lämnar ranchen för att fortsätta sitt liv i Helena. Tristan relation med Susannah är dömd av sin skuld och smärta för att inte skydda Samuel, liksom känslan ansvarar för att driva Alfred bort. Dessa demoner tvinga honom för att resa i flera år. På ranchen, väntar Susannah på honom men så småningom får ett brev: ". Allt vi hade är dött, precis som jag.." Alfred finner henne gråtande på verandan och försöker trösta henne. Överste Ludlow finner dem tillsammans, vilket leder till ett argument och faller ut mellan överste och Alfred. Överste Ludlow lider senare av en stroke. Han talar inte på år och ranchen försämras. Med tiden går Susannah med på att gifta sig med Alfred, numera kongressman. Alfreds näringslivet och politiken får honom att engagera sig i O'Banion bröderna bootleggers och gangsters.

Tristan återvänder under förbudstiden, vilket väcker liv tillbaka till ranchen och hans far. Han accepterar Susannahs äktenskap och senare blir kär i och gifter sig med Isabel II. De har två barn, den äldsta är en pojke som heter Samuel för att hedra hans egna bror. Livet verkar bli normalt igen för Tristan. Han finner sann lycka i hans unga familj. Tristan blir inblandad i småskalig smuggling bootleg sprit, han omkom i strid med O'Banion bröder. Tristan fru blir skjuten av misstag, dödad av en polis som arbetar för O'Banions, och i ett anfall av förtvivlad sor misshandlarg Tristan officer nästan till döden och måste tjäna trettio dagar i fängelse. Susannah besöker honom men Tristan vägrar hennes framsteg och insisterar på att hon "åka hem till Alfred". Efter frigivningen dödar Tristan och Decker de ansvariga för Isabel II: s död, däribland en av de O'Banion bröder.

Susannah begår självmord efter att ha insett att hon inte kan leva utan Tristan. När den återstående O'Banion bror kommer för Tristan så blir han och de korrumperade sheriffen dödade av överste Ludlow och Alfred som Tristan försökde skydda sin far. Alfred blir sams med sin far och bror. Tristan visste om att han kommer att få skulden för männens försvinnande, lämnar för berget landet efter att ha frågat Alfred att ta hand om sina barn. Med tiden dör alla i hans liv före honom. Som en gammal man, går Tristan en glänta för att undersöka en djurkropp och är inställd på en grizzlybjörn. Han drar sin kniv och slagsmål det. Som de kämpar, bilden freeze frames som One Stab berättar: "Det var en god död."

COMMENTS
POSTED BY: emily

HEJ SUZZZI! jag visste redan att du har blogg!!!!!!!:D:D:D:D

2011-02-08 @ 19:46:11
YOUR BLOG/FACEBOOK: http://emsdiary.blogg.se/

Design by: Designbloggar

COMMENT HERE:

YOUR NAME:
ARE YOU V.I.P?

EMAIL ADRESS: (publiceras ej)

YOUR BLOG/FACEBOOK:

COMMENT:

Trackback
RSS 2.0